102914_1021_1.jpg

2 alimente minune

Efect miraculos. Ce se întâmplă dacă mănânci piure de castane dimineața?


Piureul din castane, un adevărat elixir, este unul dintre puținele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt. Datorită aportului imens de vitamine și minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic.

În scop terapeutic, de la castanul comestibil se recoltează coaja, florile, frunzele și semințele. Frunzele castanului comestibil dezvoltă o acțiune sedativă asupra organelor respiratorii și de aceea sunt folosite pentru tratarea bronșitele (sub forma de infuzie). Folosită tot ca infuzie, scoarța de castan are proprietatea de a scădea temperatura.

Fructele au o compoziție asemănătoare grâului și dețin valoroase depozite de vitamina B6 și E, dar și glucide cu absorbție lentă, potasiu și acid linoleic. Sunt o sursă importantă de hidrați de carbon, fosfor, lecitină și vitamina C și conțin, pe lângă acestea, protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu. Bogate în fibre, sunt indicate pentru persoanele care doresc să se îngrașe sau să își fortifice musculatura și organismul. Ceea ce este demn de remarcat în compoziția castanelor comestibile sunt acizii grași — acid palmitic și acid oleic—, care se găsesc în cantități mai mari decât în uleiul de măsline.

Castanele comestibile sunt diferite de alte fructe oleaginoase prin faptul că sunt sărace în grăsimi și au un conținut mai ridicat de amidon. Acestea au o textură sfărâmicioasă și o aromă ușoară, dulce. De obicei, ele sunt consumate coapte, fierte sau prăjite, adăugate în supe sau umpluturi, sau pot fi măcinate și utilizate sub formă de făină.

Folosită de mii de ani ca aliment, grație căruia organismul traversează cu bine perioadele reci, castana a fost recomandată cu succes de Hipocrate în rețetele sale străvechi, dar a apărut și pe lista celor peste 600 de plante și fructe cu puteri vindecătoare a grecului Dioscoride. Surse importante de vitamine și minerale, castanele comestibile sunt de un real ajutor persoanelor cu astenie fizică și intelectuală, convalescenților, bătrânilor și copiilor.Vitaminele și mineralele pe care le conțin întăresc sistemul imunitar.

Castanele acționează ca tonic muscular, nervos și venos și reduc permeabilitatea capilară. Pentru tratamentul hemoroizilor, varicelor și tromboflebitei, se consumă câte o farfurie de piure de castane îndulcit cu miere înainte de micul dejun și de cină, timp de câteva săptămâni. Prin consumul de castane se poate lupta împotriva bolilor reumatice sau renale. Băile cu făină de castane dulci (comestibile) se folosesc în tratamentul reumatismului cardio-articular și endocarditei postreumatice.

Studiile arată că persoanele care mănâncă patru-cinci castane pe zi aduc numeroase beneficii sănătății, obținând un nivel mai mic de colesterol “rău”, combat anemia, scapă de neplăcerile digestive și își revigorează sistemul nervos. Un astfel de consum zilnic reduce cu 20% riscurile de infarct miocardic. Potasiul pe care-l conțin ajută inima, venele și arterele, iar fierul contribuie la refacerea sângelui.

Aceste fructe oleaginoase, bogate în fibre, datorită complexului de vitamine B și magneziului din compoziție, acționează ca un medicament cu efect asemănător antidepresivelor, combat oboseala, stresul și anxietatea.

Mai multe studii asociază consumul regulat de castane cu diminuarea riscului de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, scăderea riscul de calculi biliari și cancer de colon la femei.

Extractul din muguri de castan comestibil este drenor venos și limfatic, în principal la nivelul membrelor inferioare, fiind folosit pentru tulburări trofice cutanate, edeme, probleme circulatorii venoase, de menopauză, celulită, colită și rectocolită ulceroasă. Pentru fragilitatea capilară se recomandă extractul din muguri de castan sălbatic, care este vasoprotector și decongestionant, fiind bun și pentru hemoroizi sângerânzi, degerături și insuficiență respiratorie.

Consumul de castane este contraindicat diabeticilor și obezilor.

Sursa: doctorulzilei.ro


Cel.ro

 

Sucul-minune, remediu pentru pentru ulcer si cancer

Putini oameni stiu de efectele miraculoase ale suculului ​​de morcov, de aceea trebuie sa stiti ca acesta este un remediu natural pentru tratarea cancerului si a ulcerului.

In functie de fiecare persoana, sucul de morcovi poate fi baut de la 0,5 litri la 3-4 litri pe zi. Este cea mai bogata sursa de vitamina A, pe care organismul il digera rapid, scrie Bewoman.ro.

Acest suc contine si o cantitate mare de vitamina B, C, E si K. Imbunatateste apetitul, digestia si structura dintilor. O mama care alapteaza ar trebui sa bea suc de morcov in fiecare zi, pentru a imbunatati calitatea laptelui.

Atunci cand se utilizeaza cantitati suficiente de suc de morcovi in ​​timpul sarcinii si mai ales in ultimele luni se reduce posibilitatea de dezvoltare a septicemiei neonatale. Consumul zilnic de suc de morcov la o jumatate de litru are un efect mult mai bun asupra organismului decat tabletele de calciu.

Sucul de morcovi brut este un remediu natural pentru ulcer si cancer. Acesta mareste rezistenta corpului impotriva infectiilor ochilor, gurii, si intregului organism. Acest suc protejeaza sistemul nervos si este de neegalat pentru cresterea de energie si forta. Uneori, boala ficatului și a intestinelor este cauzata de lipsa unor elemente continute in sucul de morcov crud.

Glandele endocrine, mai ales suprarenale si gonade, au nevoie de substantele nutritive continute in sucul de morcovi pentru a vindeca infertilitatea. Pielea uscata, dermatita (inflamatie a pielii), si alte boli de piele sunt, de asemenea, din cauza lipsei din organism a unor elemente continute in morcovi. Acelasi lucru este valabil si pentru bolile de ochi, cum ar fi oftalmie, conjunctivita, etc.

 Citeste mai mult pe Bewoman.ro.

 

 

2 thoughts on “2 alimente minune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>