aloe-vera-1-300x195

4 Remedii naturale pentru constipatie

Constipatia este una dintre cele mai frecvente afectiuni digestive din intreaga lume. Simptomele includ: dificultati in a avea scaun, varsaturi, umflarea abdomenului, dureri intestinale, palpitatii, etc. Stresul, lipsa de exercitii fizice, anumite medicamente, indulcitorii artificiali si regimul alimentar lipsit de fibre sau lichide pot fi fiecare cauze ale constipatiei. Daca te-ai simtit constipat pentru o zi sau chiar mai mult, trebuie, cu siguranta, sa iei un tratament specific, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Din fericire, exista multe tratamente naturale utile pentru constipatie.

Iata cateva remedii naturale care pot trata constipatia:

Aloe Vera – Este posibil sa fi auzit ca aloe vera este folosita pentru tratarea arsurilor solare, insa, aceasta planta este, de asemenea, considerata a fi un bun laxativ natural. Sucul plantei aloe vera poate fi consumat zilnic, insa aloe vera poate fi luata si sub forme de capsule sau gel pentru tratarea acestei afectiuni digestive.

Aloe vera poate si considerata un super-aliment. Aceasta contine cel putin 75 de nutrienti, 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi si 200 de enzime active. In plus, pe langa faptul ca aloe vera este un remediu natural extrem de eficient pentru tratarea constipatiei, aceasta ofera multe alte beneficii pentru sanatate. Aloe vera echilibreaza nivelurile de acid si alcaline in stomac, ajutand in usurarea iritatiilor gastrice, formeaza o captuseala de-a lungul colonului si determina eliminarea deseurilor toxice din organism.

aloe-vera-1

Ceaiul verde – Daca este consumat in cantitati normale, ceaiul verde poate fi utilizat ca remediu natural pentru constipatie. In acelasi timp, ceaiul verde este un remediu foarte renumit pentru pierderea in greutate, deoarece stimuleaza arderea grasimilor. In ziua de azi, exista o multime de tipuri de ceai verde pe piata alimentara. Acest aliment este o sursa excelenta de antioxidanti puternici, putand astfel sa reduca riscul de cancer.

green-tea

Sucul de prune– Dulci, cu un gust profund si o textura lipicioasa, prunele nu sunt doar o gustare minunata, dar ele sunt, de asemenea, extrem de hranitoare. Sucul de prune este un alt remediu natural pentru a obtine un ajutor rapid in tratarea constipatiei.

prune juice

Otetul de mere – Otetul de mere a fost foarte mult timp folosit ca un remediu natural pentru a trata o serie de probleme de sanatate, inclusiv constipatia. Otetul de mere este bogat in minerale, cum ar fi potasiu, sodiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, fluor, dar si vitamine, printre care vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B6.

descărcare

sursa foto si articol: http://www.codrosu.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>