images (1)

Cele mai bune metode pentru a avea grija de tenul cu probleme

Daca tenul tau se confrunta in mod frecvent cu puncte negre sau pustule, este sensibil, se irita usor, atunci ar trebui sa acorzi o mai mare importanta ritualului de ingrijire a tenului.
Medicii dermatologi te sfatuiesc sa iti cureti zilnic tenul cu probleme, iar produsele de curatare/demachiere ar trebui sa includa produse hipoalergenice si non comedogenice.
Poti folosi un gel de curatare care deschide porii si ajuta astfel la indepartarea impuritatilor, urmat de o lotiune tonica care ajuta la inchiderea porilor.
Daca tenul tau se irita usor atunci cand ia contact cu apa, atunci se recomanda un produs de curatare fara clatire, neiritant, foarte bland.
Daca inca nu ai aflat, solutiile micelare sunt ideala pentru un ten cu probleme, cu tendinte acneice. Acestea reprezinta o inovatie in domeniul curatarii tenului. Ele nu necista clatire cu apa, sunt foarte bine tolerate de ten.
Avantajul este acela al evitarii contactului cu apa dura, deseori o sursa de iritatii. In plus, solutia micelara poate fi aplicata si in zona delicata din jurul ochilor, acolo unde, de obicei, se impune folosirea unui demachiant special.
Hidratarea este si ea un pas esential in cazul tratarii unui ten cu probleme. Multe tratamente antiacneice nu asigura o hidratare corespunzatoare, determinand cresterea productiei de sebum. Astfel, se creeaza un cerc vicios: sebum in exces, inflamatii, comedoane. Asadar, aplicarea unei creme antiacneice puternic hidratante previne acest fenomen.

sursa : http://lyla.ro
foto: www.thetruecare.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>