kefir_RING

CHEFIRUL, băutura MIRACULOASĂ care ne vindecă organismul

Chefirul (cunoscut şi sub numele de kefir) este un produs lactat obţinut prin fermentare, care îşi are originea în regiunea Caucazului. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de capră, vacă sau oaie. Granulele de chefir sunt un amestec unic de drojdii şi bacterii. În urma fermentării, produsul devine acrişor, lăptos şi puţin diluat.

Băutorii de chefir îi laudă gustul plăcut, răcoritor, iar pentru iubitorii de produse lactate este un produs-vedetă. Însă chefirul nu e numai o băutură delicioasă, ci şi una foarte sănătoasă. Dintre beneficiile sale amintim:

1. Poate remedia o largă gamă de probleme gastrointestinale (indigestie, gastrită, balonare, constipaţie etc). Minunata băutură conţine probiotice (bacteriile sănătoase) care luptă împotriva fungilor şi bacteriilor nesănătoase din intestine. În perioadele de slăbiciune, în timpul tratamentului cu antibiotice sau dacă suferi de o infecţie urinară, kefirul este bautura care îţi va fi de folos, deoarece ajută la menţinerea unui echilibru optim în organism.

Depozitul de Papetarie

2. Ne întăreşte sistemul imunitar şi poate calma reacţiile alergice. Chefirul scade inflamaţia în corp şi poate juca un rol în ameliorarea alergiilor. Aplicat local, pe răni mici, arsuri, zgârieturi, bube, zone cu roşeaţă, poate grăbi procesul de vindecare.

3. Kefirul este o sursă ideală de vitamina D, necesară pentru întărirea oaselor şi a sistemului imunitar. În medie, o persoană are nevoie de 20 de minute de expunere la soare, zilnic, pentru a obţine cantitatea de vitamina D necesară. Însă în perioada rece trebuie să ne bazăm pe alimentaţie şi suplimente pentru a remedia carenţa.

4. Este o băutură ideală pentru copii, tineri şi bătrâni, deoarece aduce organismului un aport considerabil de calciu (într-o cană avem 30% din necesarul zilnic asigurat).

5. Pe lângă toate aceste beneficii, chefirul conţine vitamina A (într-o cană de chefir avem 10% din necesarul zilnic) şi acid folic! Consumă-l rece, simplu, cu fructe şi cereale, la mic dejun sau pe post de gustare şi îţi vei revitaliza organismul!

sursa foto si articol: www.ziarulring.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>