copac-250x156

Copacul care produce energie

Un start-up din Franta a creat un copac artificial – Wind Tree – care poate produce curent electric folosind curentii de aer, scrie Daily Mail (30 noiembrie).
In interiorul ‘frunzelor copacului’, niste lamele transforma vantul in curent elctric, indiferent de directia din care sufla acesta. Un avantaj al acestui sistem este ca e complet silentios.
Prototipul Wind Tree a fost instalat la Pleumeur-Bodou, in Bretania. El poate transforma in electricitate curenti de aer de doar 4,5 m/ora. Costul ,copacului, se ridica la circa 30.000 de euro.
Jerome Michaud-Lariviere, fondatorul start-up-ului care a construit ‘copacul’, afirma ca acesta devine profitabil la o medie anuala a vitezei vantului de 7,8 m/ora.
El spune ca Wind Tree va putea fi folosit pentru a exploata curentii de aer care circula de-a lungul strazilor si cladirilor pentru a alimenta iluminatul stradal cu LED-uri sau statii de incarcare a masinilor electrice. De asemenea, spera ca se va putea combina cu alte mijloace de producere a energiei, cum ar fi cele fotovoltaice si geotermale, pentru a alimenta cladiri eficiente energetic.
Sursa: Fabrica de bani via ecomagazin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>