sbo.2

Deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu, la lansarea volumului ”Jurnal de Război”, la Cercul Militar Național

După lansările de la Mioveni, Pitești, București sau Târgul de Carte Gaudeamus, luni seară volumul ”Jurnal de Război” – mărturii din transeele Întregirii României, coordonată de poetul argeșean Dan Drăgoi, a fost lansată și la Cercul Militar Național, la invitația președintelui Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională, Dorel-Gheorghe Căprar. Evenimentul a fost moderat de prof. Ștefan Popescu din cadrul SNSPA, invitați fiind lector univ. Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, deputat Simona Bucura Oprescu, și evident autorul, Dan Drăgoi, alături de o parte a echipei de producție a documentarului Jurnal de Război – o producție 100% argeșeană.
Volumul aduce în fața publicului notițele pierdute ale unor eroi argeșeni – sublocotenent Gheorghe Bădescu din Slănic și sublocotenent Nicolae Șuța din Domnești, scrise pe front în timpul campaniei din 1916-1917 și reprezintă o istorie vie ieșită la lumină în Anul Centenarului. Prin publicarea acestui jurnal de război publicul cititor este îndemnat să păstreze vie amintirea celor care s-au jertfit pentru înfăpuirea idealului suprem de a trăi liberi într-o țară unită.

 

9

 

 

 

sursa: www.ziarulargesenilor.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>