[ocioare in varza

Efecte garantate. Iată ce se întâmplă dacă faci împachetări cu varză

Poate că ai auzit de împachetările cu varză de la bunicii tău sau de la părinți. Cu siguranță le foloseau ori de câte ori aveau nevoie. Poate chiar i-ai și văzut când făceau asta și i-ai întrebat de ce aleg să fac asta, pentru că pare cât se poate de ciudat. Dar, de fapt, la ce sunt bune împachetările cu varză și când se aplică ele?

Atunci când ți se umflă picioarele, este absolut infiorător. Cu toții am trecut prin asta, dintr-un motiv sau altul. Cele mai comune cauze sunt retenția de apă, sarcina, un zbor prea lung cu avionul sau simplul fapt că ai stat în picioare mult prea multi timp. Picioarele umflate apar și ca urmare a unei răni. În afară de a ridica picioarele deasupra inimii și de a aplica geluri care să le dezulfle, există și un alt remediu eficient, mai ales când vine vorba de inflamații. Iar acest remediu este….varza! Specialiștii spun că atunci când ai picioarele umflate, varza este cea care reduce imediat umflăturile. Dacă o combini și cu sare amară, atunci efectele sunt garantate.

Sarea amară îmbunătățește circulația sângelui, iar frunzele de varză reduc inflamația eficient, atâta timp cât le învelești serios peste zona afectată, fie că este vorba de un picio, fie că este vorba de o mână. Odată ce faci asta, varza va extrage fluidul în exces din zona afectată, pentru că aceasta este una dintre proprietățile ei de bază.

Înainte de întrebuinţare, frunzele trebuie spălate. Se îndepărtează nervura centrală groasă, apoi se presează cu un făcăleţ de lemn, pentru a le înmuia şi a scoate la suprafaţă sucul verzei. Înainte de a le folosi, frunzele se încălzesc puţin. Ele se pot aplica în mai multe straturi și se leagă după cu un bandajm, pentru a le ține laolaltă. Mare atenție la compresele pentru răni sau abcese. Ai nevoie de frunze tinere, din care se vor tăia fâşii late de 3-4 cm alături de nervura centrală a frunzei.

Așa că dacă ai piciorul sau mâna umflate, nu mai apela la atâtea creme scumpe, ci învelește zona afectată în varză pentru a se face bine. Rezultatele te vor uimi cu siguranță!

 

articol:  elli.ro

Imagine via: Shutterstock.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>