grau-romanesc

Egiptul a cumpărat di România 660.000 de tone de grâu în ultimul an

Pe piaţa internaţională de cereale, Egiptul este unul dintre cei mai mari cumpărători, iar grâul românesc a fost, în ultimul an, cel mai bine vândut în această ţară. Astfel, de la noi a fost contractată o cantitate totală de 660.000 de tone de boabe de grâu, peste ce s-a achiziţionat din Franţa şi Rusia.

Din Franţa, Gasc – cumpărătorul autorizat al Egiptului a contractat în sezonul 2014-2015 o cantitate totală de 600.000 de tone, în timp ce din Rusia s-au cumpărat 585.000 de tone de grâu.

Marea luptă pe plan european rămâne între Franţa şi Rusia, însă se pare că România este un concurent demn de luat în seamă mai ales mulţumită preţurilor avantajoase pe care le oferă şi cantităţilor mari disponibile.

Potrivit Agrimoney.com Gasc – Autoritate pentru cereale din Egipt, a anunțat recent că Franța a vândut 60.000 de tone de cereale către Egipt, la prețul de 260 de dolari tona, transportul fiind inclus. Ca urmare a acestei tranzacții, Franța a ajuns la cantitatea de 600.000 de tone de grâu, fiind a doua țară exportatoare către Egipt după România care a vândut anul acesta 660.000 de tone.

De asemenea, în urma acestei tranzacţii Rusia a căzut pe locul al treilea, cu 585.000 de tone.

sursa foto si continuarea:  agrointel.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>