Small_farm_in_Hainan_Province_01

Ferma de Familie

Daniel Constantin a participat la Conferința Națională „Ferma de Familie – Nucleu al Agriculturii Durabile”

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 8 octombrie 2014, la Conferința Națională „Ferma de Familie – Nucleu al Agriculturii Durabile”, organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La eveniment au luat parte, premierul Victor Ponta, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO) și reprezentantul regional pentru Europa și Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin, vicepreședintele COPA-COGECA, Harold John Sinclair, împreună cu numeroși invitați din sectorul agricol și industria alimentară.

Daniel Constantin a prezentat în cadrul conferinței, rolul important al fermelor de familie în economia agricolă a României.

„Fermele de familie reprezintă segmentul clasei de mijloc în agricultura românească. Cred că societatea românească, în toate domeniile de activitate, are nevoie de o clasă de mijloc din ce în ce mai puternică și că această clasă de mijloc trebuie să fie structura cea mai importantă care să susțină economia. De aceea, obiectivele Ministerului Agriculturii merg în această direcție. În perioada 2014-2020, am stabilit două obiective prioritare, care vor fi finanțate din fondurile europene pe care le avem la dispoziție, în special prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Primul obiectiv se referă la integrarea producției. Balanța comercială este pozitivă și oferă României șanse de dezvoltare și economiei perspectiva de a beneficia de pe urma performanțelor din agricultură. Am exportat însă mai mult produse de bază și mai puține produse procesate. Obiectivul nostru este să îmbunătățim exporturile de produse procesate, care au valoare adăugată mare și aduc un câștig fermierilor. Al doilea obiectiv se referă la creșterea producției, pentru a satisface piața națională, dar și pentru a spori exporturile”, a declarat Daniel Constantin

Pentru a putea îndeplini aceste obiective, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală vor fi finalizate lucrările de reabilitare a infrastructurii secundare de irigații până la sfârșitul anului 2016, valoarea fondurilor alocate fiind de 370 de milioane de euro. Totodată, fermele, mici și medii, vor putea face investiții din fonduri europene pentru îmbunătățirea tehnologiei de producție.

sursa si continuarea revistafermierului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>