fermele-urbane-prind-teren-in-europa-14531

Fermele urbane prind teren în Europa

Locuitorii din mediul urban au început să îşi producă singuri hrana, procentul fermelor din zonele urbane fiind în creştere în ultimii ani în Uniunea Europeană, se arată în primul studiu detaliat cu privire la proporţiile agriculturii urbane.

Cea mai mare parte a terenului – care se ridică la 456 milioane de hectare – se află în afara orașelor, însă 67 milioane de hectare sunt cultivată în centrele urbane, se arată în studiu publicat în numărul din noiembrie al revistei Environmental Research Letters.

În fermele urbane se cresc, de obicei, alimente relativ scumpe cum ar fi legume proaspete, în comparație cu grâul sau orezul, care sunt, de obicei, produse în exploatații rurale mari.

Spre exemplu, în Africa sub-sahariana, agricultorii urbani furnizează până la 90% din salata verde consumată la nivel local. În Ghana, aproximativ 2.000 de producători de legume sunt furnizori de verdeață pentru 800.000 de persoane în fiecare zi, a spus Drechsel.

În plus, în Accra, capitala Ghanei, fermele urbane recicleze mai multă cantitate din apele reziduale decât stațiile de epurare locale, menţinând astfel oraşul mult mai curat.

Creşterea numărului fermelor urbane contribuie la asigurarea unei securităţi alimentare pentru întreaga planetă în condiţiile în care populația urbană a lumii a crescut de la 2,86 miliarde în 2000 la 3,88 de miliarde în anul 2014, potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătăţii.

Astăzi, 54% din populația lumii trăiește în zone urbane, iar acest număr va crește până la 66% până în 2050, cu o mare parte a creșterii în țările în curs de dezvoltare, potrivit cifrelor ONU.

Agricultura urbană, cu toate acestea, are încă o problemă de imagine, în special în țările în curs de dezvoltare, unde este extrem de necesară.

sursa foto si articol: www.recolta.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>