apa

Înainte, în timpul sau după ce mănânci? Află când e indicat să bei apă

Deși părerile specialiștilor sunt împărțite când vine vorba de momentul ideal în care să bei apă, se pare că băutul apei în timp ce mănânci îngreunează digestia.

Unii nutriționiști spun că indicat este să bei apă cu cel puțin 30 de minute înainte de masă sau la cel puțin 30 de minute după. Explicația: apa băută în timpul mesei “diluează” aciziii și enzimele din aparatul digestiv, încetinind astfel procesul. Fără o digestie corespunzătoare, se aculumulează în organism toxine.

Același lucru se întâmplă și dacă bei alcool, băuturi carbogazoase și sucuri. Ele inhibă producția de salivă și apar balonarea, crampele.

Dacă se bea apă cu 30 de minute înainte de masă, organismul este hidratat, stomacul, ficatul și celelalte organe interne sunt pregătite pentru a prelucra mâncarea.

Este important de știut faptul că dacă bei apă în timpul mesei este mai putin periculos decat nu a bea apa deloc. Daca nu ai baut apa inainte de masa, poti lua un paharel mic de apa, pentru ca mancarea venita pe un fond de deshidratare duce la incetinirea digestiei.

Alti specialisti spun ca nu conteaza cand bei apa. Important este sa o bei, lipsa ei ingreunand digestia si contribuind la aparitia constipatiei. Ei argumenteaza prin faptul ca daca bei apa in timp ce mananci, mancarea se dezintegreaza mai repede si astfel nutrientii sunt absorbiti mai repede in sange.

 

sursa: www.doctorulzilei.ro


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>