24plus-350x250

Locurile pe care trebuie sa le dezinfectezi constant in casa

Un stil de viata sanatos si confortabil presupune o buna igiena a spatiului unde traim. Aceasta nu inseamna neaparat un mare consum de timp si de munca, fiind mai degraba nevoie de o identificare corecta a zonelor din casa care trebuie igienizate si de utilizarea unor produse eficiente, de buna calitate.

Pentru a te ajuta in igienizarea casei tale si pentru a o transforma intr-un loc confortabil si sigur, in care sa-ti placa sa traiesti, Domestos a facut o lista cu obiectele si zonele din casa pe care trebuie sa le dezinfectezi constant pentru a garanta confortul si sanatatea intregii tale familii.

In primul rand, trebui sa acorzi o atentie deosebita frigiderului, pe care il poti curata si dezinfectat atat la exterior, cat si la interior. Un frigider murdar sau nedezinfectat poate sa fie o sursa ascunsa pentru tot felul de pericole invizibile. De exemplu, produsele degradate din frigider pot fi o sursa de Salmonella. Exista si o serie de alte organisme periculoase, precum Rotavirusul, care pot fi aduse in casa cu ambalajele de alimente si carora racoarea din frigider le prelungeste viata. Spirochetele Leptospira, care provoaca febra, intoxicatie, cefalee, dureri musculare, afectand rinichii, ficatul, sistemul nervos si pe cel cardiovascular, prefera, de asemenea, temperaturile joase.

Cosul de gunoi, la randul sau, trebuie spalat si dezinfectat regulat pentru a bloca aparitia ciupercilor pe resturile organice (mancarea aruncata, plante in descompunere, suprafata murdara a cosului de gunoi). Chiar daca Aspergillus cauzeaza rar infectii, expunerea regulata la sporii sai poate declansa probleme respiratorii, cum ar fi aspergiloza sau sinuzita, dar si infectii ale urechii externe, ale ochilor sau ale pielii si unghiilor. In cazul in care cosul de gunoi este folosit pentru a arunca scutecele folosite, acesta trebuie dezinfectat atent cu Domestos Spray pentru a preveni infectiile cu Rotavirus, cauza „diareelor de iarna”.

Nici ustensilele de gatit nu trebuie neglijate, cea mai buna metoda pentru curatarea si igienizarea perfecta a acestora fiind o spalare prealabila cu o solutie diluata de Domestos 24H Plus, urmata de o clatire buna cu apa. Daca nu igienizati ustensilele corespunzator, ele pot fi o sursa de infectie cu stafilococul auriu rezistent la meticilina, care se manifesta prin aparitia unor mici umflaturi de culoare rosie pe piele, asemanatoare coşurilor sau muşcaturilor de insecte, care pot fi insotite de febra. De asemenea, necuratarea atenta poate contribui la propagarea infectiilor cu Salmonella.

decoratiuni pentru casa la preturi bune: apasa aici.

Peste jumatate din raceli sunt cauzate de o serie de virusuri din familia Rhinovirus, care se raspandesc prin contactul direct cu diferite obiecte (haine, suprafete). Pentru a evita racelile, incearca sa te asiguri ca toate suprafetele pe care le atingi sunt curatate si dezinfectate.

 

Acum ca stiti cat de simplu este sa asigurati sanatatea familiei, pornind chiar de la casa in care locuiti, tot ce va mai ramane de facut este sa va apucati de treaba. Curatati si igienizati, in permanenta, toate locurile din casa folosind cele mai eficiente produse.

 

sursa foto si articol: http://sfatulparintilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>