images (2)

Magiunul Topoloveni reprezintă România la cea mai mare expoziție de produse naturale și organice – MENOPE

În perioada 25-27 noiembrie a.c., magiunul de prune Topoloveni va reprezenta România la cea mai mare expoziție dedicată industriei alimentelor naturale și organice – MENOPE ( Middle East Natural & Organic Product Expo 2014), care se desfășoară la Dubai.

Potrivit producătorului român Sonimpex Topoloveni, evenimentul de la Dubai reunește cei mai importanți producători de alimente naturale și ecologice din lume. „Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, MENOPE este printre cele mai importante expoziții internaționale în domeniul alimentației ecologice, piața din Orientul Mijlociu fiind piața cu cea mai mare dezvoltare din lume, pe acest segment. Magiunul ecologic de prune Topoloveni participă la târgul MENOPE cu o certificare HALAL, primită de la Mufiatul Cultului Musulman în România”, a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Magiunul Premiat
În anul 2013, magiunul de prune Topoloveni a fost recompensat cu Premiul de Excelenţă de către academicianul Ovidiu Bojor în cadrul galei care îi poartă numele, unde sunt premiaţi specialişti şi firme implicate în producerea, comercializarea şi promovarea produselor naturale. „Suntem onoraţi că un juriu de specialişti, profesori universitari, academicieni a apreciat magiunul de Topoloveni ca un produs excelent. Magiunul din prune, nu cu gust sau arome din prune a primit deja recunoaştere europeană, fiind primul şi singurul produs din România care a primit Indicaţia Geografică Protejată, dar şi recunoaştere internaţională, fiind recompensat cu două din trei stele Michelin de Institutul pentru Gust şi Calitate din Bruxelles.(…) Produsul este recomandat consumului de la vârsta de 6 luni şi poate fi inclus chiar şi în meniul persoanelor cu diabet, cu recomandarea medicului curant”, a declarat Bibiana Stanciulov.

Magiunul de prune Topoloveni participă la MENOPE 2014 ca parte a programului pe fonduri europene ‘I love European Fine Foods’, care a fost accesat de Sonimpex Topoloveni deoarece este singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE pentru tradiționalitate, unicitate și autenticitate, prin acordarea Indicației Geografie Protejate.

sursa: www.agroinfo.ro

foto: fabricatinro.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>