Truvada-1170x763

Medicamentul Truvada dovedește o eficiență 100% în prevenirea infectării cu HIV

Un studiu ale cărui rezultate au fost publicate recent în Statele Unite vine cu o veste nesperat de bună. Medicamentul Truvada a dovedit 100% eficiență în prevenirea infectării cu HIV, într-un experiment care a implicat câteva sute de subiecți.

Reușita a fost publicată în jurnalul Clinical Infectious Diseases, după experimentul care a durat 2 ani și jumătate și care a presupus medicarea cu Truvada a circa 600 de persoane cu risc ridicat de infectare (majoritatea bărbați implicați în relații homosexuale cu parteneri infectați). În ciuda incidenței foarte ridicate a bolilor cu transmitere sexuală și a comportamentelor de risc, în rândul participanților (consum de droguri injectabile, lipsa utilizării prezervativului), nu au fost raportate noi infectări cu HIV. Subiecții au raportat infectări cu alte boli cu transmitere sexuală (precum chlamydia, gonoree sau sifilis), însă nu cu HIV.

„Aceste informații sunt foarte încurajatoare”, a declarat Jonathan Volk, liderul grupului de cercetători care a elaborat studiul, în cadrul Centrului Medical Permanente, din San Francisco. „Ele ne arată că PrEP funcționează chiar și la o populație cu risc ridicat.”

Deși unii au criticat apariția medicamentului, avertizând că existența lui încurajează comportamentele promiscue, Volk atrage atenția că medicamentul „PrEP nu este potrivit pentru toată lumea. Însă, pentru cei care au nevoie de el, funcționează.”

Truvada este un medicament care se administrează zilnic și este cunoscut drept un profilactic preexpunere (PrEP). Pastila încorporează două antiretrovirale (tenofovir și emtricitabin), care, asimilate zilnic, împiedică virusul să genereze o infecție permanentă în organism. A fost aprobat de Administrația pentru Hrană și Medicamente din SUA (FDA) încă din iulie 2012.

Sursa articol: www.semneletimpului.ro

Foto: Wikimedia

 

kindle 3 3G  pret foarte bun clik aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>