a_napi2

NAPUL, RECOMANDAT ÎN ALIMENTAŢIA ANEMICILOR

O plantă erbacee bienală, napul poate ajunge până la înălţimea de un metru. Cea mai importantă parte este rădăcina, care reprezintă o sursă excelentă de vitamine şi substanţe nutritive. Utilizat cu succes în dietele de slăbire, napul favorizează digestia. Are efecte pozitive asupra aparatului respirator şi protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare. Datorită calităţilor sale, napul este recomandat în alimentaţia anemicilor.

Fiind foarte bogaţi în calciu, fosfor şi magneziu, napii sunt importanţi pentru toate etapele dezvoltării corpului uman. Consumat ca atare, sub formă conservată, copt, prăjit, adăugat în diverse preparate, napul se numără printre cele mai apreciate alimente, datorită aromei deosebite şi gustului dulceag. Sucul de nap şi cataplasmele de nap se folosesc în afecţiuni ale pielii, precum arsuri sau degerături. De asemenea, combate stresul, anxietatea şi depresia.

sursa: www.ziuaconstanta.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>