ridicarea-masinilor-si-a-oamenil-150x125

Nu se mai ridică mașinile!

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a trezit din somn și a decis că Consiliile locale nu aveau competența să reglementeze ridicarea mașinilor.

ÎCCJ a admis luni recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului și a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Agerpres

Ridicarea mașinilor nu este un lucru rău, doar că banii nu mergeau la Primărie și nu se investeau în viitoare locuri de parcare, iar suma pe care trebuiau să-o plătească șoferii era mult prea mare. Plus că unele mașini erau ridicate haotic, din zone în care nu încurcau cu nimic traficul sau erau ridicate arbitrar.

Am să enumăr câteva nelămuririle pe care le am cu privire la ridicarea mașinilor:

  • cine plătește pentru acest abuz, având în vedere că anumite clanuri s-au îmbogățit de pe urma șoferilor?
  • de ce banii rezultați din ridicarea mașinilor nu mergeau la bugetele consiliilor locale?
  • șoferii își vor lăsa mașinile aiurea fiind convinși că nu li se vor ridica?

I-aș pune pe consilieri și pe primari să plătească pentru deciziile lor iresponsabile. Consilierii locali pot lua decizii aberante și  spre interesul propriu știind că este greu să fie trași la răspundere.

 

Sursa foto si articol: dragosu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>