Tractor-ploughing-4

O fermă din Timiș, pe locul doi în topul investițiilor germane de anul acesta în România

Investitorii germani sunt din nou cu ochii pe România după alegerea sibianului Klaus Iohannis în funcția de președinte. Potrivit presei economice, așteptările nemților de la mediul business din România sunt mari și includ sectorul agricol, acolo unde străinii continuă să investească masiv sume importante.
În top 5 investiții germane în ultimul an, pe locul doi după constructorul auto Deimler AG, se află o extindere a unui business agricol german deținut în județul Timiș.

Din datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, o mare investiție nemțească a fost făcută în România de societatea Terra Agriculture land din Timiş. ”Aceasta a beneficiat de un aport de capital în valoare de aproximativ 9,3 milioane de euro. Terra Agriculture Land este o societate comercială care are ca obiect de activitate achiziţionarea de terenuri agricole şi introducerea acestora în sistemul de producţie. Societatea cumpără şi arendează terenuri agricole pe raza judetului Timis şi a judeţului Arad”, arată jurnaliștii de la Economica.net.
În top 5 investiții germane în România a intrat și brandul Fuchs, este cel mai mare furnizor de condimente din Europa si al doilea din lume. Compania are o fabrica în Curtea de Argeș.

sursa: agrointel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>