04262013122148marul lupului 2

Planta anticancer din Romania pe care foarte putini o recunosc in natura

Este de departe cea mai puternica planta medicinala din Romania si cu toate acestea putini o recunosc in natura si ii acorda locul cuvenit intre remediile fitoterapeutice. Marul lupului este o planta cu indelungata traditie pe teritoriul tarii noastre, fiind utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Primele consemnari cu privire la folosirea ei in scopuri medicinale dateaza de acum 5000 de ani, din Egiptul antic, unde fusese denumita “iarba cobrei”.
In functie de regiune, planta mai este cunoscuta in popor ca dalac, cucurbetea, cucurbetica, fasolea-cioarei, lingura-popii, fasolica si remf. Marul lupului apartine familiei Aristolochiaceae si se intalneste frecvent prin locuri virane, pe marginea drumului si prin vii. Creste in inaltime jumatate de metru, uneori chiar mai mult. Are flori galbene si frunze care amintesc de cele ale fasolei. Planta se dezvolta atat de vivace, si are o rezistenta atat de mare la insecte, boli si ierbicide incat pune mari probleme in mediul rural.

Depozitul de Papetarie
Din cauza caracterului invaziv, fara o interventie corespunzatoare planta poate sufoca celelalte culturi. In scopuri terapeutice se recolteaza partea aeriana a plantei, in timpul infloririi, deoarece contine acid aristolochic si ulei volatil. Acidul aristolohic este un carcinogen puternic care se intalneste natural in Aristolochia (Marul lupului), un ingredient folosit in diferite preparate traditionale pentru slabit sau dureri reumatice. Marul-lupului este recunoscuta ca fiind planta anticancer si antihepatita virala!
Sursa artcol si foto:  Info Maramures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>