dureri-in-gat-468x318

Planta care calmează durerile în gât

Răgușeala, senzația de disconfort la nivelul gâtului, tusea uscată și iritativă sunt printre cele mai frecvente suferințe cu care ne confruntăm în sezonul rece. Vestea bună este că acestea pot fi calmate rapid și eficient cu ajutorul unei plante legendare: mușchiul islandez – supranumit în medicina populară și „mușchiul plămânilor” sau „mușchiul febrei”. Acest lichen rezistent din ținuturile nordice conține substanțe active care acoperă cavitatea bucală și faringiană ca un balsam binefăcător. Aflați în continuare de ce apar iritații la nivelul gâtului și cum pot fi calmate în mod blând și natural.

De ce apar inflamațiile faringiene?

Virusurile responsabile de răcelile de sezon sau bacteriile reprezintă principalele cauze ale inflamațiilor de la nivelul gâtului. Adesea, acestea sunt însoțite de tuse iritativă, o tuse seacă, extrem de neplăcută, mai ales în crizele acute, precum și de dureri în gât, nas înfundat. Răgușeala este cauzată de inflamarea laringelui. Din acest motiv, corzile vocale nu mai pot vibra liber, iar vocea sună răgușit. Fumatul, alcoolul, vorbitul sau cântatul excesiv pot duce la o suprasolicitare a vocii, provocând răgușeala. Senzația de uscăciune a gâtului apare deseori din cauza expunerii la aer condiționat, în timpul călătoriilor cu avionul sau în timpul călătoriilor prelungite cu mașina ori cu trenul. Totodată, expunerea la aer foarte uscat din încăperi supraîncălzite reprezintă o cauză frecventă a senzației de gât uscat și iritat.

Balsam protector pentru gât
Pentru a ne proteja gâtul și corzile vocale contra factorilor agresori este necesară menținerea umidității mucoasei respiratorii. Acest lucru poate fi realizat foarte bine cu ajutorul mușchiului islandez, care formează o peliculă protectoare la nivelul cavității bucale și faringiene. Mușchiul islandez acționează cu blândețe și în mod natural exact acolo unde este nevoie de o calmare eficientă: în cazul inflamației mucoaselor din gură, gât și faringe. Substanța activă din mușchiul islandez căptușește mucoasa bucală și faringiană ca un balsam. Astfel, acest remediu natural este util atât în scop protector, cât și ca factor care ajută la refacerea mucoasei respiratorii.

Cine are nevoie de mușchi islandez?

Extractul din mușchi islandez este potrivit pentru îngrijirea mucoasei respiratorii pe întreaga durată a sezonului rece. Remediul are următoarele efecte benefice:

previne și tratează inflamațiile cavității bucale și faringiene,
calmează tusea iritativă,
alungă răgușeala.
Există unele categorii de persoane cărora mușchiul islandez le poate fi de mare ajutor:

Pentru persoanele care își petrec multă vreme în spații cu aer uscat provenit de la aparate de aer condiționat sau sisteme de încălzire centrală;
Pentru cei care călătoresc frecvent cu avionul, cu trenul sau cu mașina;
Pentru persoanele care vorbesc mult sau cântă (cadre didactice, avocați, artiști ș.a.);
Pentru cei care în timpul activităților sportive acuză senzație de uscăciune a gurii și gâtului;
Pentru persoanele în vârstă care iau medicamente ce provoacă uscare

sursa foto si articol: http://www.doctorulzilei.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>