acum-si-in-romania-solutii-de-protectie-impotriva-radiatiilor-electromagnetice

Radiatii electromagnetice – Solutii de protectie

Progresul tehnologic inregistrat in ultimii ani are la baza curentul electric si comunicatiile fara fir. Este greu sa ne mai imaginam astazi o lume fara electricitate sau fara comunicatii wireless. Ceea ce putina lume constientizeaza este faptul ca utilizarea acestor tehnologii duce la crearea unui camp electromagnetic artifical, din ce in ce mai mare, si care este prezent tot timpul in jurul nostru, fie ca ne referim la spatii inchise (casa, birou, masina), fie la spatii deschise. Cu sau fara vointa noastra, corpul nostru este expus actiunii radiatiilor electromagnetice.

Numeroase studii de cercetare stiintifica au gasit corelatii intre expunerea repetata si indelungata la campurile electromagnetice si efecte adverse asupra sanatatii, pe termen lung. Acestea depind de mai multi factori: puterea de emisie a sursei, distanta pana la aceasta, durata expunerii si terenul biologic al fiecaruia dintre noi care implica o sensibilitate mai ridicata sau mai scazuta. Printre efectele nocive semnalate de experti se enumera: dificultati de memorie si concentrare, dureri de cap, stres, insomnii, tulburari de functionare a sistemului imunitar, nervozitate, iritabilitate, oboseala anormala,  reducerea fertilitatii, predispozitie pentru avort spontan, afectarea dezvoltarii armonioase a copiilor si chiar favorizarea aparitiei cancerului.

Pentru a afla nivelul radiatiilor din locuinta, de la locul de munca sau din alt loc in care petreceti mult timp din zi, se impune efectuarea unei masuratori de camp electromagnetic.

Citeste mai mult: Radiatii electromagnetice – Solutii de protectie, acum si in Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>