situatie--in-china-terenul-arabil-degradare

Situaţie îngrijorătoare în China: Peste 40% din terenul arabil este intr-o stare de degradare

Peste 40% din terenul arabil al Chinei este într-o stare de degradare, ceea ce înseamnă că se reduce semificativ capacitatea de a acoperi consumul intern aflat la cote impresionante în ţara cu cea mai numeroasă populaţie din lume, a declarat un oficial din guvernul chinez.

Solurile bogate în nutrienţi din nordul provinciei Heilongjiang, care asigură o parte importantă din producţia internă, se reduc, în timp ce terenurile din regiunea de Sud a Chinei sunt accidifiate, se arată într-un raport al autorităţilor din domeniu.

Degradarea terenurilor agricole înseamnă reducerea fertilităţii, eroziune sau efectele schimbărilor climatice precum şi daunele de la poluanţi. Beijingul este din ce în ce mai îngrijorat pentru siguranţa alimentară în următorii ani în condiţiile în care industrializarea masivă conduce la reducerea suprafeţelor agricole şi la răspândirea factorilor poluanţi în pânza freatică şi terenuri.

Autorităţile chineze, care trebuie să găsească resurse pentru 1,4 miliarde de persoane, au pus deja la punct planuri pentru a reduce poluarea terenurilor care ar afecta aproximativ 3,3 milioane de hectare.

Însă, creşterea veniturilor va pune şi mai multă presiune pe obţinerea unor producţii mai mari de produsele agricole şi de calitate superioară, ceea ce ar putea afecta şi mai mult terenurile agricole.

Ministrul Agriculturii vrea să creeze 53 de milioane de hectare de terenuri agricole conectate până în 2020 care ar putea face faţă mai uşor unor fenomene climatice extreme cum ar fi seceta sau inundaţiile. Fermele mai mari sunt mai potrivite pentru a pune la punct sisteme performate de irigaţii şi alte practici pentru agricultura modernă.

Autorităţile urmăresc, de asemenea, îmbunătăţirea sistemelor de monitorizare pentru managementul terenurilor arabile şi accelerarea proceselor legislative pentru protejarea fermelor pentru a asigura producţia internă.

 

sursa foto si articol: www.recolta.eu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>