teren-agricol

Subvenții mai mari din 2015: Fermierii cu suprafețe între 5 și 40 de hectare primesc 40 euro în plus la hectar

Agricultorii care anul viitor vor exploata suprafeţe de teren între 5 şi 30 de hectare vor primi 40 de euro în plus la hectar, faţă de suma de 170 de euro/ha cât primeau pentru cinci hectare, a declarat luni ing. Florian Pavel, director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor, scriu Agerpres și evz.ro.

“Pentru a putea beneficia de această sumă, până la începerea campaniei 2015, de preluare a cererilor unice de plată pe suprafaţă, adică 1 martie 2015, fermierii care utilizează mai puţin de cinci hectare de teren trebuie să găsească soluţiile legale de comasare a terenurilor”, a declarat Florian Pavel.

Pavel a menţionat că această suplimentare la plată este un prim pas spre comasarea terenurilor, cu scopul de a face o agricultură performantă, pus în practică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin APIA.

 

sursa foto si articol: agrointel.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>