suc-de-morcovi

Sucul de morcovi, arma potrivita pentru apararea organismului

Stim cu totii ca sucul de morcov este bun pentru sanatate din cauza continutului ridicat de vitamine si minerale, dar si de o mare parte de vitamina A.

In cele ce urmeaza vom lista lucruri utile din sucul de morcov proaspat. Vom incerca sa clarificam in ce cazuri trebuie sa bem suc de morcov, cum si cine nu ar trebui sa consume aceasta bautura atat de benefica.

La ce este sucul de morcov util?
Desigur, sucul de morcov este bun pentru toata lumea, dar o atentie deosebita trebuie sa acorde cei cu imunitate scazută sau care au boli de ochi. Sucul de morcovi poate fi amestecat cu alte legume sau sucuri de fructe. Beti primavara si toamna, mai ales cei care au boli de splina, probleme cu pancreasul si ficatul. Sucul de morcovi si de mere este un tonic excelent, la care puteti adauga o lingura de ulei de masline, daca doriti sa asimilati in mod corespunzator vitamina A. Se recomanda un pahar de suc de morcovi pe zi pentru femeile gravide si mamele care alapteaza. Usor diluat cu apa poate fi administrat la copii.

Cum se bea sucul de morcov?

Nu stim daca stiati dar sucul de morcovi se consuma cu grasime. Puteti folosi ulei de masline sau puteti adauga un pic de smantana. Grasimile stimuleaza absorbtia de caroten in ficat.

Daca beti suc de morcovi facut in magazin, restaurant sau fast-food fara pic de grasime este complet inutil pentru sanatate.

Beti suc de morcovi cu o jumatate de ora inainte de masa, dar este cel mai bine sa consumati dimineata pe stomacul gol. Aproximativ o ora ar trebui sa va abtineti de la dulciuri, faina, sau alimente bogate in amidon si carbohidrati.

Exista multe controverse cu privire la cat de mult suc de morcovi se bea zilnic. 250 ml este suficient, in caz contrar nu numai ca pielea dvs va deveni galben-portocalie, dar ficatul nu poate functiona in mod corespunzator.

Sucul de morcov ar trebui sa fie evitat de catre persoanele cu diabet zaharat. Persoanele care au o aciditate ridicata, ulcer gastric sau gastrita, ar trebui sa evite aceasta bautura.

Este la fel de important sa subliniem ca excesul de suc de morcov poate duce la supradozaj. Primul semn este decolorarea pielii. Atunci s-ar putea simti slabiciune si somnolenta, dureri de cap si varsaturi. In această situatie, utilizarea sucului trebuie oprita imediat.

 

sursa foto si articol: www.gatitul.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>