tractor-dongfeng

Tractorașul chinezesc care întoarce toate capetele la SIMA Paris 2015

Un tractor fabricat în China i-a cucerit pe jurnaliștii de specialitate prezenți zilele acestea la Paris, la Târgul Internațional de Mașini Agricole SIMA 2015. Este vorba despre tractorul DongFeng de 50 cp, al căruit preț de 9.000 de lire sterline este apreciat ca fiind de-a dreptul atrăgător de către ziariștii britanici.

”Dacă nu sunteți genul pasionat de embleme și branduri mari, acest tractoraș vi se va potrivi ca o mănușă. Mai mult, cu o șurubelniță și cheia mecanică potrivită, orice fermier îndemânatic poate rezolva pe cont propriu eventualele probleme tehnice ale acestei mașinuțe agricole”, laudă jurnaliștii britanici tractorul produs de DongFeng.

Dong-Feng-tractor

Deși, ca și preț, constructorii oferă o gamă largă de tractoare cu capacități chiar mai mari, se pare că puține utilaje asiatice reușesc să atingă performanțele și rigorile impuse de normele europene. Iar tractorul Dong Feng este un exemplu ferm al ambiției chinezilor de a intra puternic pe piața din UE, dotând utilajul cu un motor fabricat de cunoscutul constructor Changchai.

La suma de 9.000 de lire sterline, tractorul chinezesc vine cu dotări ”full option”, inclusiv un încărcător frontal. Pe piața din UE, fabricantul asiatic preferă să-și comercializeze mașinile agricole într-o culoare albastră.

sursa foto si articol: http://agrointel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>