afine

Trei alimente care combat inflamația și durerile articulare

Durerile și inflamția articulațiilor se agravează în sezonul rece, însă există soluții naturale prin care pot fi combătute.

1. Coacăzele negre

Principala vitamină a coacăzelor negre este retinolul şi vitamina E. La acestea se adaugă nivelul de vitamina C, coacăzele fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C – conţin de trei ori mai mult decât portocalele – şi compuşi fenolici, în special antociani. Coacăzele sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi gută pentru că acţionează împotriva hipertensiunii arteriale, tratează tuberculoza pulmonară şi faringitele granulomatoase.

2. Brocoli

Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă un veritabil “super-aliment” benefic pentru articulaţii şi ar putea sta la baza fabricării unei pilule ce are potenţialul de a vindeca artrita. Broccoli are numeroase proprietăţi anticancer şi este bogat în sulforafan, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă au afirmat că are un rol esenţial în protejarea oaselor şi a articulaţiilor.

Cercetătorii de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) au descoperit că această substanţă blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.

 

3. Semințele de chia

Concentraţia bogată de acizi graşi Omega 3 care se găseşte în seminţele de chia ajută la lubrifierea articulaţiilor şi la menţinerea supleţii acestora. Odată ajunşi în organism, acizii graşi esenţiali se transformă în prostaglandine, o substanţă care combate durerile şi inflamaţiile.

Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat seminţele de chia în dieta lor au raportat mai puţine dureri şi inflamaţii inconfortabile decât cei care nu le-au consumat.

sursa: http://www.doctorulzilei.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>