img_37092

Usturoiul – leacul miraculos pentru 7 boli.

Compoziţia sa aproape unică (apă, lipide, glucide, proteine, zinc, sulf, mangan, vitaminele B şi C, celuloză, hidraţi de carbon, substanţe antibiotice şi substanţe azotoase) face din usturoi un adevărat medicament. Este tonic, diuretic, reechilibrant glandular, bactericid, antisclerotic, antiartitritic, carminativ, stomahic, antiseptic, antimicrobian, hipotensor, antiparazitar, antialergic. Poate cel mai valoros efect al usturoiului este acela de prevenire a cancerului.

Pentru a scăpa de mirosul deloc plăcut al usturoiului, după ce îl consumăm putem mânca un măr sau putem mesteca puţine boabe de cafea sau câteva seminţe de chimen.
Iată însă cum poți trata eficient 7boli și grupe de afecțiuni, introducând usturoiul în dietă!

1) Tratamentul cu usturoi are rezultate extrem de eficiente în cazul tuberculozei. Chiar dacă nu este folosit decât arareori de medici, cercetările ştiinţifice au dovedit că, într-o anumită combinaţie, dă un produs injectabil care tratează această boală. Dar acelaşi efect îl obţinem dacă vom consuma zilnic usturoi, în combinaţiile care ne sunt pe plac.

2) De asemenea, cu usturoi, răceala sau gripa chiar trec mai repede, cu condiţia ca de la primele semne ale bolii usturoiul să nu lipsească din alimentaţie. Pentru bronşite, cea mai indicată este supa de usturoi. Se pun mai mulţi căţei de usturoi să fiarbă în apă cu piper şi cu sare. După ce s-au fiert, se strivesc căţeii şi se pun din nou în supă. Se adaugă câteva ouă bătute şi apă caldă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă. Supa obţinută poate fi servită cu crutoane.

3) O dietă bogată în usturoi, legume și fructe proaspete tratează și poate vindeca candidozele de orice tip.

4) Pentru combaterea asteniei, usturoiul se combină cu ulei camforat (se găseşte în farmacii sau plafare la 50 de grame de usturoi, 100 de grame de ulei camforat). Cu soluţia obţinută se fac frecţii pe spate, în special de-a lungul coloanei vertebrale.

Iată și câteva rețete pentru tratarea paraziților intestinali.
Decoct: se pun 25-30 de grame de usturoi într-o cană cu lapte sau apă şi se lasă aproximativ 20 de minute. Se beau seara, câte două căni. Sau, în cazul limbricilor, la copii, se fac spălături anale cu decoctul de usturoi.
Sirop: Pentru viermii intestinali poate fi preparat şi un sirop din 500 de grame de usturoi pisat, pus la infuzat într-un litru de apă fiartă. Se lasă o oră, apoi se strecoară şi se adaugă 10 grame de zahăr. Se iau câte două linguri dimineaţa, înainte de gustare.

6) Ai reumatism? Usturoiul te ajută.
Tinctură din 50 de grame de usturoi şi 250 de grame de alcool de 600. Combinaţia se lasă la macerat, agitând zilnic. După 10 zile, produsul se filtrează şi se aplică pe zonele atinse de reumatism.

7) Pentru negi şi bătături, se pisează câţiva căţei de usturoi şi se aplică strict pe zona afectată (zona sănătoasă se protejează cu un pansament sau un prosop) în fiecare seară. Procedeul se repetă cel puţin 15 zile. Durata poate fi prelungită în funcţie de fiecare persoană în parte.

 

sursa: http://www.antenasatelor.ro/

 
Libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>