tabara_OMG_monsanto

Valeriu Tabără: Polul sărăciei în România este acolo unde sunt cele mai mari exploataţii agricole!

Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (A.S.A.S.), Valeriu Tabără, a susţinut că, potrivit unui studiu elaborat de „nemuritori”, „polul sărăciei” în ţara noastră se află în zonele unde există marile exploataţii agricole.

„Să ştiţi că polul sărăciei nu este în zona fermelor mici sau a zonelor cu ferme mici, este acolo unde sunt cele mai mari exploataţii agricole; fireşte, exceptând Insula Mare a Brăilei. Dar în alte zone cum este Moldova sau Teleormanul, într-un studiu al Academiei Române, apare această situaţie care este de aceeaşi natură pe care o aveam în perioada 1907 sau la începul anului 1900. Nu este normal”, a declarat fostul ministrul al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, invitat la un simpozion organizat, de curând, de Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Brăila.

Petrăchioaia „polul sărăciei” din UE
Mai mult decât atât, potrivit Agenţiei Reuters, comuna Petrăchioaia, din judeţul Ilfov, situată la numai 21 de km de Bucureşti, ar fi „polul sărăciei din Uniunea Europeană”.

 

sursa:  agroinfo.ro

sursa foto :  badpolitics.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>