fracking

VIDEO COPILUL FRACTURAT. Protestul inedit al celebrei creatoare de modă Vivienne Westwood

VIDEO COPILUL FRACTURAT. Protestul inedit al celebrei creatoare de modă Vivienne Westwood față de fracturarea hidraulică: Este o CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII

Cunoscuta creatoare de modă Vivienne Westwood a ieșit luni pe străzile Londrei pentru a protesta, într-un mod neobișnuit, față de fracturarea hidraulică, procedeu pe care îl numește ”o crimă împotriva umanității”.

În vârstă de 74 de ani, cunoscuta stilistă britanică, renumită pentru campaniile de protejare a mediului și pentru ținutele excentrice pe care le crează, a atras mii de curioși.

Având pe fundal figuri post apocaliptice din filmul Mad Max, Vivienne Westwood a ținut în brațe o păpușă acoperită în scutece pline de sânge, fără mâini, reprezentând un copil ”fracturat”. Sau imaginea pe care fracturarea hidraulică o va aduce viitorului, conform site-ului ibtimes.co.uk

Încerc să îi fac pe oameni să înțeleagă în fața pericolului în care ne aflăm. Dacă pot să le arăt oamenilor că guvernele noastre sunt toate criminale și că politicile lor reprezintă o crimă împotriva umanității, poate că lumea ar putea începe să îi asculte pe activiștii de mediu și pe oamenii de știință”, a explicat designerul britanic.

În Marea Britanie a funcţionat un moratoriu pentru fracturarea hidraulică de la sfârşitul anului 2011 până la începutul lui 2013, după ce în regiunea de nord a Angliei s-au produs două cutremure. În acea zonă, compania Cuadrilla desfăşura operaţiuni de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică. La începutul lui 2013, britanicii au ridicat acest moratoriu.

Londra a susținut la acea vreme că procedeul de fracturare hidraulică este unul sigur pentru mediu. Totuși, cercetările făcute în SUA arată altceva. Un articol aparut în revista „Endocrinology”, în decembrie 2013, arată ca apa de lângă aceste exploatări conține substanțe chimice care afectează hormonii din corpul uman.
In plus, experții avertizează și asupra riscului crescut de cutremure, rezultat din astfel de activități de extragere a gazelor de sist.

 

sursa foto si articol: http://activenews.ro/
Libris.ro
 

Bebebliss.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>